Trapper ned fotballsatsingen og følger i fars fotspor i Meglergaarden

De 21-årige tvillingguttene Jacob og Jonas Skovly har vært spennende fotballtalenter i mange år, men nå har duoen skiftet fokus. De har begge fått trainee-plass i Meglergaarden og gir nå bånn gass i eiendomsmeglerfaget.

Skovly-gutta er velkjente navn i lokalfotballen. De har begge spilt i Ekholt Ballklubb og senere satset videre i Moss FK. Men interessen for studier tok etter hvert over og fotballsatsingen ble dermed trappet ned. Jacob og Jonas spiller nå for Rygge IL i 5. divisjon og går på skole i Oslo. Én dag i uken er de traineer i Meglergaarden.

Man skulle kanskje tro at deres far, Tommy Skovly, hadde en finger med i spillet. Men nei, på ingen måte. Selv om han har vært med å drifte Meglergaarden gjennom alle år, har han ikke hatt noen rolle i sønnenes yrkesvalg.

-Jeg har ikke nevnt yrket en eneste gang. Jeg har bare vært opptatt av at de skulle gå en retning som de selv ønsket. Men at begge to har valgt å gå denne veien er selvfølgelig veldig hyggelig, sier Tommy Skovly, som understreker at den nære relasjonen ikke gir noen goder på arbeidsplassen:

-På kontoret er jeg ikke pappa, da er jeg lederen deres. Det er viktig å skille på, men dette har vi god erfaring med fra tidligere, sier han, og viser til at Andreas Thoring overtok stafettpinnen etter sin far (Fredrik Thoring).

-Det ligger jo da litt i kortene at Jacob og Jonas kommer til å ta over for meg, men det skjer jo ikke med det første. Jeg skal ikke gi meg helt ennå, smiler han og legger til:

Jeg er jo stolt, det må jeg si. Jeg har høye forventninger til dem og jeg tror de passer godt til jobben ut fra hvilke personer de er.

En super kombinasjon

Jacob og Jonas er nå i gang med et fyldig opplæringsløp i Meglergaarden, samtidig som de studerer eiendomsmegling, juss og økonomi i Oslo. Muligheten skal de ta godt vare på.

-Det blir mye praktisk input her i Meglergaarden og mye teori på skolen. Det er gull, sier Jonas.

-De første ukene har vært innholdsrike. Gutta har fulgt eiendomsmeglerne tett og håver inn så mye læring som overhodet mulig.

-I starten følger vi dem og blir som to fluer på veggen. Vi får være med på salgsmøter, befaringer, overtagelser og kontraktsmøter. Etter hvert vil vi jo hjelpe til litt, men det er en del regler som gjør at vi ikke får bidratt med så mye riktig ennå, forteller Jacob.

Sosiale karer

Det er i alle fall ingen tvil om hvorfor dette faget fanget tvillingens interesse. To sosiale arbeidskarer må selvsagt ha en jobb med mennesker.

– Det er mye med dette yrket som er spennende, spesielt det at man blir kjent med mange nye mennesker. Det synes jeg er veldig bra og dagene er veldig varierte, sier Jacob, før Jonas avrunder

-Bolig er et tema som interesserer de fleste og det gjelder også oss. Vi er klare for lange og spennende dager med høy aktivitet. Vi ser fram til tiden som kommer!

Kontaktinfo til oss i Meglergaarden finner du her.

For oppdateringer og info om boligmarkedet og annet boligrelatert stoff kan du lese mer her.