Retningslinjer mens korona-epidemien pågår

Søndag 3. januar kunngjorde statsministeren skjerpede nasjonale tiltak for å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte av korona.
 
Reglene har ingen direkte innvirkning på visning eller øvrige deler av bolighandel eller utleie. Eiendomsmeglers virksomhet ved befaring eller visning er ikke å anse som gjestevisitt, og visningsdeltagere er ikke å anse som privat besøk i hjemmet. 

Derfor endrer ikke Eiendom Norge retningslinjene nå. Det er likevel slik at både anbefalingen om at man bør treffe færre personer i sosiale sammenhenger og at man ikke bør ha gjester i private hjem, hager eller hytter er tydelige uttrykk for et prinsipp om at kontakt bør begrenses og kravene til avstand overholdes.
 
Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallsbegrensninger og adgangskontroll ved kjøpesentre og butikker, vi vil komme tilbake til eventuelle endringer i retningslinjene om det forskriftsfestes slike regler.
 
Selv om bolighandelen ikke underlegges skjerpede krav vil Eiendom Norge oppfordre om streng etterlevelse av korona-retningslinjene, inklusive:

  • Individuelle visninger og uansett ikke mer enn fem personer til stede samtidig (med mindre de er fra samme husstand)  
  • Alltid registrere hvem som er til stede på visning  
  • Alltid mulighet for håndvask/-sprit på visning
  • Overholdelse av avstandskrav
  • Vurdere bruk av munnbind i kommuner med stor smittespredning

Vi oppfordrer alle til å fortsette å etterfølge retningslinjene for å begrense smitte av korona og trygge boligomsetningen i denne tiden.

Kilde: Eiendom Norge

For mer info:
Tommy Skovly – 99 400 600 / skovly@meglergaarden.no

Se våre boliger her.

Førstegangskjøper? Les mer her.