Gjør boligen din salgsklar for det nye året

Nå går vi inn den travle julestria hvor det er mye som skal ordnes. Er det da lurt å tenke på boligsalg? Ja, mener meglerne fra Meglergaarden & Partners. Vi gir deg noen råd om hvorfor det kan være lurt å gjøre seg klar til salg allerede på nyåret.

Foto: Getty Images

Det er mange myter om boligsalg. En av dem er at januar er en dårlig måned å selge boligen sin. I følge den erfarne megleren Tone Selfors Ekeland fra Meglergaarden & Partners, er det noen grep du kan gjøre allerede nå i desember, hvis du planlegger å selge utpå nyåret.

Januar er en god salgsmåned
– Januar er også en god måned for salg av bolig. Spesielt etter et boligbonansa år som 2020 har vært, gjør vi oss klare for en hektisk start på 2021.Det er ofte få boliger i markedet og statistikken viser at vi har årets prisoppgang de første to-tre månedene, sier hun. Situasjonen er den samme i Oslo. – Det er en skikkelig trøkk i markedet i januar, bekrefter Kjerstin Falkum i Schala & Partners fra hovedstaden.
– Etter en noe roligere desember, kommer kjøperne på banen i januar. Slik året har vært hittil, tror jeg på en skikkelig bra januar 2021, sier hun.

Tone Selfors Ekeland,
Meglergaarden

Start tidlig
Skal du selge i januar, bør du kontakte megler så tidlig som mulig. Det er fortsatt tid igjen før jul. –Hvis vi får rekvirert takstmann og fotograf, samt bestilt alt av informasjon nå, kan vi bare trykke på publiser i det vi ser 2021 på kalenderen, sier Tone.– Først skal du finne megleren som er rett for deg, deretter fikse opp i boligen, og en mengde informasjon skal innhentes og bearbeides og til slutt skal det lages prospekter og annonser. Deretter har man selve visningsperioden og salgsprosessen. Plutselig har det gått en måned, og vi er i februar!

Små justeringer kan være nok
Om du skal selge, bør du vurdere hvor store grep du skal ta for å pusse opp. Skal du selge et oppussingsobjekt, anbefales det at du ikke setter i gang store prosjekter.

Ofte holder med en siste touch up, flekke over maling, rydde litt i hagen og feste de siste listene. – Kjøpere er ofte innstilt på å gjøre egne endringer i sin nye bolig, forteller Ekeland.
Megleren kan fortelle deg hva du kan gjøre og hva du må rette opp i for å få en best mulig salgspris.

– Det er veldig smart å ta inn megler tidlig for å legge en framdriftsplan. I samråd meg selger avtaler vi hele prosessen fra start til overtagelse. Jeg avtaler ofte at takstmann kommer så fort som mulig for å få en byggeteknisk vurdering. De oppdager ofte små feil, som lett kan fikses og utbedres uten store kostnader før salget igangsettes.

Rydd og kast
– Det handler mye om å rydde og kaste, ofte er loft, garasje og kjellere fulle. En potensiell kjøper ønsker gjerne å se hele boligen.

– I tillegg til at megler gir små tips om hva som kan lønne seg å gjøre før salg har vi et godt samarbeid med stylistbyrå – Prostyling. De kan gi enda mer utfyllende interiørhjelp. Enten ved muntlige tips eller om det er ønskelig med både del- og fullstyling av boligen.

120 viktige sekunder
Gode bilder er svært viktig, mener Ekeland.
– I følge Finn.no bruker folk 120 sekunder på å bestemme seg om de liker boligen eller ikke når de ser på boligannonser. Det betyr at bildene må være så bra som mulig. Våre dyktige fotografer vil vise boligen din fra sin beste side. Vi må heller ikke glemme at folk ikke lenger bare dropper innom en visning i disse koronatider, understreker Ekeland.

– Derfor er det ekstra viktig å få så gode bilder at de frister nok til at man kommer på visning.

Det kan kanskje virke overveldende å få til så mye midt i julestria, men om man planlegger godt, er det mulig. – Dette har vært et spesielt år med hjem og bolig i fokus og kjøperne er i markedet hele tiden – aldri en romjul uten budrunde, avslutter Ekeland.

Vurderer du å selge bolig så tidlig som mulig i 2021? Ta kontakt med våre dyktige kolleger, så kan vi ta en uforpliktende prat.

Kontakt din lokale megler her. Partners.no