BOLIGPRISSTATISTIKKEN FOR NOVEMBER

Svakt prisfall i Norge i november: Ned 0,1 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner, er prisoppgangen på 0,8 prosent. Det ble solgt 13,2 prosent flere boliger i november enn på samme periode i fjor. I Moss er det høy aktivitet: – Vi har fortsatt en jevn oppdragsmengde, så vi er ikke klare for noen juleferie ennå, sier daglig leder Tommy Skovly hos Meglergaarden & Partners i Moss.

Sjøbadet i Moss. Foto: Terje Madsen

Boligprisene er nå 7,8 prosent høyere enn for et år siden.

– Temperaturen har vært svært høy i hele år, med gradvis stigende priser gjennom året. Men de siste dagene nå har vi merket litt avtagende aktivitet, som er veldig naturlig på denne årstiden, forteller Skovly.

Fortsatt omsetningsvekst
I november ble det solgt 8.095 boliger i Norge, noe som er 13,2 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 95.493 boliger i Norge, noe som er 6,1 prosent flere enn på samme tid i 2019.

I november ble det lagt ut 6.972 boliger til salgs i Norge, noe som er 3,3 prosent flere enn i samme måned i 2019. Så langt i år er det lagt ut 98.111 boliger til salgs, noe som er 1,52 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Det tok i gjennomsnitt 46 dager å selge en bolig i november 2020. Det er en reduksjon fra 47 dager i september. Kortest salgstid hadde Oslo med 18 dager og lengst salgstid hadde Stavanger m/omegn med 63 dager.

Også i Moss har liggetiden på boliger vært kort, i følge Skovly. – Den har vært kortere enn normalt. Riktig prising er avgjørende for et raskt salg, påpeker han.

– Vi jobber kontinuerlig med å få de beste meglerkontorene med på laget for å kapre ytterligere markedsandeler. I løpet av november har vi inngått samarbeid med Meglergaarden i Moss, et meglerkontor med engasjerte, dyktige folk med masse kompetanse, administrerende direktør i Partners Eiendomsmegling, Marianne Sodeland.

Det er imidlertid store forskjeller i boligprisutviklingen og byer som Tromsø, Trondheim, Bodø og Oslo. – Disse byene har hatt en sterk utvikling i boligprisene sist måned, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

– Norge er ikke alene om sterk vekst både i boligmarkedet og fritidsboligmarkedet i kjølvannet av koronapandemien. I mange land og byer i verden har boligmarkedet post korona vist seg å være motkonjunkturelt. Vårt eget hjem er en trygg havn mot korona, og forbrukere har endret forbruket sitt mot eget hjem, sier Lauridsen.

– Det er solgt rekordmange boliger sist måned. I november fortsetter også økningen i antall nye boliger på markedet. Hvis veksten i antall omsetninger og antall lagt ut for salg vedvarer, vil vi i 2020 kunne passere 100 000 transaksjoner og 100 000 boliger lagt for salg. Det vil være historisk, sier Lauridsen.

Regional prisutvikling
Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Bodø m/Fauske med en oppgang på 1,5 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Kristiansand med en nedgang på 0,6 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo og Bodø m/omegn med en oppgang på 10,4 og 10 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 4,2 prosent.

For å lese hele rapporten, klikk her.

Kilde: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS